Офісне харчування по-правильному. Статті на - 25 Липня 2011 - Здорове харчування
П`ятниця, 09.12.2016, 14:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Здорове харчування

Головна » 2011 » Липень » 25 » Офісне харчування по-правильному. Статті на
10:29
Офісне харчування по-правильному. Статті на

У мене депресія пості 9 років. Лікуюся антидепресантами, фенозепамом і сонапаксом (2 т. в день). Ходжу на роботу. Важко, але ...

Здрасті.у мене ось така проблема, мені 20 років, мій хлопець запропонував мені вийти за нього замуж.Он надзвичайно непоганий, турботливий, і ...

мою дружину 59 років. У 1998 році переніс операцію (діагноз: карцинома правої нирки без метастазування), пройшов 20 гармат ...

Здрасти, надзвичайно потрібна ваша допомога, нащадкові 15 років, навчається у 8 класі, навчався відмінно, була одна четвірка за 7 клас. На даний момент ...

Хороший день. Надзвичайно потрібна допомога. До 35 не міг розслаблено пройти минаючи дами, ловив екстаз від музики, танцев.Била злість, в ...

Офісне харчування по-правильному

Ми продовжуємо цикл статей, присвячених радам людям, які проводять величезну частину доби на роботі. Як говорилося не раз, правильне харчування - це база здоров'я людини. А невірне харчування і нерухомий стиль життя є головними причинами появи різних хвороб. Якщо Ви працівник кабінету, поміняти розпорядок робочого дня нереально. Але у вас є можливість збалансувати раціон і клопотати про власне здоров'я.

У вільний від роботи час Ви зможете активно займатися спортом, а в даній статті відшукайте безліч рад по організації правильного харчування.

Зазвичай, харчова цінність різних страв багато в чому залежить від того, як вони приготовані. Індивідуальності приготування товарів, які складають базу щоденного раціону роздивляється Микола Дубина, доктор клінік «Альфа - Центр Здоров'я».

Як уже згадувалося, харчування забезпечує нормальну діяльність організму, тим підтримуючи його зростання, розвиток і працездатність. Для цього потрібно збалансувати раціон залежно від особистих потреб людини, які повинні відповідати її віку, статі та професії.

Фізіологічні потреби організму, зазвичай, залежать від постійно мінливих критерій життя, тому точно збалансувати харчування нереально. Але в організму є регуляторні механізми, які дозволяють засвоювати з їжі потрібні поживні речовини конкретно в тій кількості, яка йому необхідно на цей момент. Але такі методи пристосування мають певні межі.

Приміром, деякі вітаміни і незамінних амінокислоти організм не може синтезувати в процесі обміну. Вони неодмінно повинні надходити з їжею, в іншому випадку харчування буде поганим і виникнуть різні захворювання.

Спільно з їжею організм повинен отримувати всі потрібні для життєдіяльності білки, жири, вуглеводи, також на біологічному рівні активні речовини - вітаміни та мінеральні солі.

Багаті мінеральними речовинами, вітамінами і білком нежирні сири, молоко і яйця захищають і зміцнюють імунну систему.

Потрапляючи в кишковий тракт, жири розщеплюються до гліцерину і жирних кислот. Потім ці речовини, проникаючи через стіну кишкового тракту, знову перетворюються на жири, які всмоктуються в кров. Необхідно підкреслити те, що пізніше кров транспортує жири в тканині, де вони вживаються як енергетичного та будівельного матеріалу.

Так як ліпіди входять до складу клітинних структур, вони потрібні для утворення новітніх клітин. Також жир відкладається у вигляді запасів жирової тканини. Звичайне кількість жиру в людини в середньому становить 10-12% ваги тіла, а при ожирінні може досягати 40-50%. В процесі окислення 1 г жиру звільняється 9,3 ккал енергії. Необхідно відзначити те, що за кількістю в продуктах жирів і вуглеводів визначається калорійність їжі. В організмі жир з'являється з жирів, білків і вуглеводів, що надходять з їжею.

Жири беруть участь у регулюванні обміну речовин і грають важливу роль в звичайному функціонуванні організму. Рослинні масла повинні становити більше 1 / 3 раціону дорослої людини.

Нестача жирів в раціоні може привести до непотрібнихнаслідків: хвороб шкіри, авітамінозу і інших захворювань. Але надлишок жиру в організмі може привести до ожиріння і якимсь іншим хворобам.

Більш корисними вважаються молочні жири, які містяться у вершковому і топленому маслі, молоці, вершках і сметані.

Вони різняться високим вмістом вітаміну А, також інших потрібних для організму речовин: холіну, токоферолу, фосфатидів.

Важливі й рослинні жири (соняшникова, кукурудзяна, бавовняне і оливкове масло), які, як вважають дослідники, є джерелом вітамінів і сприяють нормальному розвитку і росту юного організму.

До складу рослинного масла входять поліненасичені жирні кислоти та вітамін Е - життєво важливі складові, зміст яких у тварин і молочних жирах ще нижче.

Жири є цінним джерелом енергії, вони багаті фосфорсодержащими речовинами і вітамінами.

Присутність в організмі поліненасичених жирних кислот сприяє збільшенню імунітету, зміцненню стін кровоносних судин, активізації метаболізму.

У дієтології розрізняють звичайні вуглеводи (солодкі) і складні, найбільш принципові з точки зору оптимального харчування. Звичайні вуглеводи іменуються моносахаридами, або глюкозою. Моносахариди швидко розчиняються у воді, тому відмінно всмоктуються з кишкового тракту в кров. Складні вуглеводи побудовані з пари молекул моносахаридів і іменуються полісахаридами. До полісахаридів відносяться різновиди цукрів: молочний, буряковий, солодовий і інші, також клітковина, крохмаль і глікоген.

Ми продовжуємо цикл статей, присвячених радам людям, які проводять величезну частину доби на роботі. Як говорилося не раз, правильне харчування - це база здоров'я людини. А невірне харчування і нерухомий стиль життя є головними причинами появи різних хвороб. Якщо Ви працівник кабінету, поміняти розпорядок робочого дня нереально. Але у вас є можливість збалансувати раціон і клопотати про власне здоров'я.

У вільний від роботи час Ви зможете активно займатися спортом, а в даній статті відшукайте безліч рад по організації правильного харчування.

Зазвичай, харчова цінність різних страв багато в чому залежить від того, як вони приготовані. Індивідуальності приготування товарів, які складають базу щоденного раціону роздивляється Микола Дубина, доктор клінік «Альфа - Центр Здоров'я».

Як уже згадувалося, харчування забезпечує нормальну діяльність організму, тим підтримуючи його зростання, розвиток і працездатність. Для цього потрібно збалансувати раціон залежно від особистих потреб людини, які повинні відповідати її віку, статі та професії.

Фізіологічні потреби організму, зазвичай, залежать від постійно мінливих критерій життя, тому точно збалансувати харчування нереально. Але в організму є регуляторні механізми, які дозволяють засвоювати з їжі потрібні поживні речовини конкретно в тій кількості, яка йому необхідно на цей момент. Але такі методи пристосування мають певні межі.

Приміром, деякі вітаміни і незамінних амінокислоти організм не може синтезувати в процесі обміну. Вони неодмінно повинні надходити з їжею, в іншому випадку харчування буде поганим і виникнуть різні захворювання.

Спільно з їжею організм повинен отримувати всі потрібні для життєдіяльності білки, жири, вуглеводи, також на біологічному рівні активні речовини - вітаміни та мінеральні солі.

Багаті мінеральними речовинами, вітамінами і білком нежирні сири, молоко і яйця захищають і зміцнюють імунну систему.

Потрапляючи в кишковий тракт, жири розщеплюються до гліцерину і жирних кислот. Потім ці речовини, проникаючи через стіну кишкового тракту, знову перетворюються на жири, які всмоктуються в кров. Всі давно знають те, що пізніше кров транспортує жири в тканині, де вони вживаються як енергетичного та будівельногоматеріалу.

Так як ліпіди входять до складу клітинних структур, вони потрібні для утворення новітніх клітин. Також жир відкладається у вигляді запасів жирової тканини. Звичайне кількість жиру в людини в середньому становить 10-12% ваги тіла, а при ожирінні може досягати 40-50%. В процесі окислення 1 г жиру звільняється 9,3 ккал енергії. Можливо і те, що за кількістю в продуктах жирів і вуглеводів визначається калорійність їжі. В організмі жир з'являється з жирів, білків і вуглеводів, що надходять з їжею.

Жири беруть участь у регулюванні обміну речовин і грають важливу роль в звичайному функціонуванні організму. Рослинні масла повинні становити більше 1 / 3 раціону дорослої людини.

Нестача жирів в раціоні може привести до непотрібних наслідків: хвороб шкіри, авітамінозу і інших захворювань. Але надлишок жиру в організмі може привести до ожиріння і якимсь іншим хворобам.

Більш корисними вважаються молочні жири, які містяться у вершковому і топленому маслі, молоці, вершках і сметані.

Вони різняться високим вмістом вітаміну А, також інших потрібних для організму речовин: холіну, токоферолу, фосфатидів.

Важливі й рослинні жири (соняшникова, кукурудзяна, бавовняне і оливкове масло), які, як вважають дослідники, є джерелом вітамінів і сприяють нормальному розвитку і росту юного організму.

До складу рослинного масла входять поліненасичені жирні кислоти та вітамін Е - життєво важливі складові, зміст яких у тварин і молочних жирах ще нижче.

Жири є цінним джерелом енергії, вони багаті фосфорсодержащими речовинами і вітамінами.

Присутність в організмі поліненасичених жирних кислот сприяє збільшенню імунітету, зміцненню стін кровоносних судин, активізації метаболізму.

У дієтології розрізняють звичайні вуглеводи (солодкі) і складні, найбільш принципові з точки зору оптимального харчування. Звичайні вуглеводи іменуються моносахаридами, або глюкозою. Моносахариди швидко розчиняються у воді, тому відмінно всмоктуються з кишкового тракту в кров. Складні вуглеводи побудовані з пари молекул моносахаридів і іменуються полісахаридами. До полісахаридів відносяться різновиди цукрів: молочний, буряковий, солодовий і інші, також клітковина, крохмаль і глікоген.

Вуглеводи містяться в житньому і пшеничному хлібі, сухарях, крупах (пшеничної, гречаної, перлової, манної, вівсяної, ячної, кукурудзяної, рисової), висівках, меді.

Кукурудзяна крупа - джерело складних вуглеводів, клітковини та тіаміну. Це висококалорійний нежирний продукт, який рекомендується вживати для профілактики ішемічної хвороби серця, деяких видів раку та ожиріння.

Вони утворюються в організмі при поглинанні білків з їжі, їх не можна замінити вуглеводами й жирами. Головним джерелом білків є продукти тваринного походження.

Білки - важливий компонент харчування. Вони складаються з амінокислот, які діляться на замінні (близько 80%) і незамінних (20%). Як би це було не дивно, але замінні амінокислоти синтезуються в організмі, а незамінних не синтезуються, тому вони повинні неодмінно знаходитися в їжі.

Білок - основний пластичний матеріал, з якого побудовані тканини організму. Уявіть собі один факт про те, що наприклад, скелетні м'язи в своєму складі містять приблизно 20% білка. З білка побудовані ферменти, які прискорюють різні реакції, що забезпечують інтенсивність обміну речовин. Можливо і те, що вони входять до складу гормонів і приймають конкретне роль у регуляції фізіологічних процесів.

Білок мускул забезпечує їх скоротливу функцію. Не рахуючи того, білок є складовою частиною гемоглобіну і бере участь у транспортуванні кисню. Білок крові (фібриноген) відіграє важливу роль в процесі згортання крові.

Складні білки (нуклеопротеїди) беруть участь у передачі спадкових параметрів організму.Білок вживається організмом як джерело енергії: 1 г білка містить 4,1 ккал.

1-е місце посеред містять білки продуктів харчування займають м'ясо, риба, молоко і яєчка.

М'ясо є джерелом всеполноценних білків, також жирів, деяких вітамінів (В1, В2, В6) і мінеральних речовин (калію, натрію, фосфору, заліза, магнію, цинку, йоду та ін.)

До складу м'ясних товарів входять азотисті речовини, які активно стимулюють виділення шлункового соку, і безазотистих екстрактивні речовини, витягуються з м'яса при варінні.

Печінка, нирки, мозок, легені теж мають вищу біологічну цінність.

У печінці багато вітаміну А, жиророзчинних сполук заліза, міді, фосфору та ін Не для кого не секрет те, що вона особливо корисна людям, що перенесли операцію.

Риба по наявності потрібних речовин нічим не поступається м'ясу. При цьому хімічний склад риби, в порівнянні з м'ясом, різноманітніше. У рибі міститься до 20% білків, 20-30% жирів, 1,2% мінеральних солей, в тому числі солі калію, фосфору і заліза. Морська риба містить багато йоду і фтору.

У цільнозернових товарів поживна цінність істотно вище, ніж у очищених, тому що вони позбавлені майже всіх вітамінів, клітковини і інших потрібних речовин.

Яєчка містять мікроелементи, потрібні для здоров'я, у їхній йод, кобальт, мідь, в маленькій кількості хлорид натрію і пуринові речовини.

Вони входять до складу всіх тканин і забезпечують їх нормальне функціонування.

Також вони підтримують потрібний осмотичний тиск в біо рідинах і всепостоянство кислотно-лужного балансу в організмі.

Калій міститься в клітинах, а натрій заходить до складу міжклітинної води. Треба сказати те, що слід зазначити, що для нормальної життєдіяльності організму потрібно строго певне співвідношення натрію і калію. Це співвідношення забезпечує нормальну збудливість м'язових і нервових тканин. І навіть не треба і говорити про те, що натрій впливає на підтримку всепостоянства осмотичного тиску, а калій - на скоротливу функцію серця. Надлишок або недолік калію в організмі порушує діяльність серця.

Кальцій заходить до складу кісток. Його іони сприяють звичайної діяльності скелетних м'язів і мозку. Наявність кальцію в організмі потрібно для згортання крові. Зайве кількість кальцію збільшує силу та частоту скорочень серцевого м'яза, а в надзвичайно великій концентрації може призвести до зупинки серця.

Фосфор заходить до складу клітин і міжклітинних тканин. Можливо і те, що він грає важливу роль в обмінному процесі жирів, білків, вуглеводів і вітамінів. Солі фосфору беруть участь у підтримці кислотнощелочного балансу крові.

Хлор заходить до складу соляної кислоти шлункового соку і знаходиться в організмі у поєднанні з натрієм. Можливо і те, що наявність хлору потрібно для нормальної життєдіяльності клітин.

Залізо є складовою частиною деяких ферментів і гемоглобіну. Воно сприяє розподілу кисню і бере участь в окислювальних діях.

Бром міститься в крові і інших середовищах. Він збільшує гальмування в корі мозку, сприяючи нормальному співвідношенню між гальмівними і збудливими діями.

Йод є обов'язковим компонентом щитовидної залози. Недолік йоду викликає порушення майже всіх функцій організму.

Сірка заходить до складу білків. І дійсно, вона міститься в гормонах, ферментах, вітамінах та інших з'єднаннях, сприяють нормальному обміну речовин. І дійсно, сірчана кислота нейтралізує шкідливі речовини в печінці.

Недолік або надлишок в організмі вітамінів і мінеральних речовин призводить до негативних наслідків для здоров'я.

Для справжньої життєдіяльності організму важливі цинк, магній тощо

Слід зазначити, що деякі з них (алюміній, кобальт, марганець) входять до складу організму в незначущих кількостях, тому їх називають мікроелементами.

У перекладі з латинської vita -«Життя». Треба сказати те, що вітаміни - це на біологічному рівні активні органічні речовини. Вони впливають на обмін речовин. Одні вітаміни входять до складу ферментів, що забезпечують протікання біо реакцій, інші мають затісно зв'язок із залозами внутрішньої секреції. Вітаміни підтримують імунну систему і забезпечують вищу працездатність організму.

Недолік вітамінів викликає порушення в організмі, які іменують авитаминозами.

При підвищенні атмосферного тиску і температури навколишнього середовища, також при фізичних навантаженнях і деяких захворюваннях зростає потреба у вітамінах.

У поточний час зрозуміло близько 30 різновидів вітамінів. Роздивимось деякі з них.

Вітамін Е (токоферол). Потрібен для звичайної репродуктивної діяльності. Безсумнівно, варто згадати те, що недолік вітаміну Е веде до необоротних змін в м'язах, також може розвинутися безпліддя. Цим вітаміном багаті рослинні масла, зародки злакових рослин (жита, пшениці). Він збільшує засвоюваність і стійкість вітаміну А і каротину.

Вітамін Н. Впливає на репродуктивні можливості організму, також на жировий обмін і звичайний стан шкірного покриву.

Вітамін С. Заходить до складу ферментів, каталізаторів окислювально-відновних реакцій, відіграє важливу роль в обмінних діях вуглеводів і білків. При недоліку цього вітаміну в їжі людина може захворіти цингою. Дане хвороба характеризується втомлюваністю, кровоточивістю і розпушенням ясен, випаданням зубів, крововиливами в м'язи, суглоби і шкіру. Можливо і те, що вітамін С збільшує імунітет. Потреба в аскорбіновій кислоті зростає при інтенсивних фізичних навантаженнях. Організм не може синтезувати цей вітамін і отримує його з їжею з рослин.

Для підтримки природного балансу речовин в організмі потрібно раз на день приймати певну кількість аскорбінової кислоти, при всьому цьому в стресових ситуаціях норма вітаміну С зростає в 2, а під час вагітності - в 3 рази. Аскорбінової кислотою багаті ягоди чорної смородини і шипшини.

Вітамін А. Даний вітамін забезпечує звичайний стан епітеліальних покривів тіла і особливо потрібен для росту і розмноження клітин. При недоліку цього вітаміну слизові оболонки і шкірний покрив стають сухими, різко знижується імунітет. Вітамін А має величезне значення для зору і звичайної статевої функції.

При відсутності цього вітаміну у хлопців припиняється вироблення насіння, а у жінок затримується статевий розвиток.

Вітамін А міститься у вершковому маслі, риб'ячому жирі, печінці, жовтках яєць, також в овочах і фруктах.

Вітаміни групи В. Можливо і те, що до них належать вітаміни В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В6, В12, В3 (нікотинова кислота), пантотенова кислота та ін Можливо і те, що недолік вітаміну В1 веде до загальної безпорадності , порушень травлення і розладів нервової системи і серцевої діяльності. Тіамін не синтезується в організмі, а надходить головним чином з їжею з рослин. Їм особливо багаті дріжджі і висівки.

Рибофлавіном особливо багаті дріжджі і печінка. Було б погано, якби ми не відзначили те, що нестача пантотенової кислоти веде до дисфункції печінки, а відсутню кількість фолієвої кислоти - до недокрів'я. Величезна кількість нікотинової кислоти містять дріжджі і висівки.

Вітамін К. Сприяє звичайної згортання крові і прискорює загоєння ран.

Вітамін Р. При недоліку цього вітаміну порушується міцність капілярів і зростає їх проникність, це може призвести до посиленого кровотечі.

Пантотенова кислота. Бере участь в звичайному протіканні майже всіх хім реакцій в організмі. При її недоліку зменшується вага, відбувається затримка у рості, виникає недокрів'я, порушуються функції деяких залоз.

Вітамін D. Провокує зростання організму, бере участь увуглеводному обміні, провокує обмін кальцію, заліза, фосфору і магнію.

Недолік цього вітаміну призводить до порушення функцій рухового апарату, роботи органів дихання, деформації кісток.

Цей вітамін відсутній в фруктах і овочах, але в них містяться стероли провітаміну D, які під дією сонячних променів перебігають у вітамін D.

Вітамін міститься в маслі, яєчках, молоці, печінці тріскових риб.

У наступній статті ми розповімо про правильне складанні раціону

Погода@Mail.Ru: Кліматичні зміни будуть набагато найбільш твердими, ніж значилося раніше

Передрукувати енциклопедію і дурень може!! А суть статті не відображена, де уявлення дієтологів, професіоналів?

Ніяким здоровим харчуванням тут не пахне, що за абсурд? здавна зрозуміло що самий звичайний метод для організму отримати амінокислоти не з тіла вбитої тварини а з рослин, адже тварини ...

Стаття для першокласника! Хоча навіть преувелічіваю.Данние статті все знають напам'ять, для чого засмічувати ефір??? Заголовок і зміст не відповідає одне одному! До чого ця замануха? Для лохів!

А де ж відображення найменування статті - Офісне харчування по-правильному ..? Мова зовсім не про це, а про зміст мікроелементів і вітамінів у продуктах .. А про харчування, та до того ж про офісному, вообщем, ні ...

Почитайте про харчування - Миколаєва (вибір пиши - вибір долі), Уголєва, Ізюму.

нічого захоплюючого. знову все для тих хто зайнятий на роботі днем. а ах так вірно харчуватися тим хто працює за графіком по 12 годин, та до того ж ночами, як традиційно нічого. що, правда, не дуже і ...

"Здоровье@Mail.Ru" запрошує до співпраці лікарів-консультантів.

Інформація надається тільки в довідкових цілях. Не займайтеся самолікуванням. При перших ознаках захворювання зверніться до лікаря.

* Є протипоказання до застосування та використання, перед застосуванням треба ознайомитися з анотацією по мед застосуванню і отримати консультацію фахівця.

Переглядів: 321 | Додав: chords | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
--------