Харчування по сезонах: Правильне харчування - 25 Липня 2011 - Здорове харчування
П`ятниця, 09.12.2016, 14:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Здорове харчування

Головна » 2011 » Липень » 25 » Харчування по сезонах: Правильне харчування
10:41
Харчування по сезонах: Правильне харчування

Китайська система харчування наполягає на тому, щоб врахувати сезонність товарів, також методи їх приготування в залежності від пори року. Завдяки таким звичайним правилам ви можете харчуватися різноманітно, але при всьому цьому зберігати своє здоров'я і не погане самопочуття.

Так як в цей період відбуваються різкі перепади температури, то організм надзвичайно чутливий холоду, а відповідно, може не управлятися з простудними хворобами. В цей час варто уникати якихось товарів з кислинкою і більше їсти гостру їжу. Знову ж, не забувайте про почуття міри. Гострі страви не повинні складати величезну частину раціону. Просто якщо ви їсте корейську моркву раз за місяць, то в лютому її варто їсти частіше.

Також в зимову пору варто налягати на боби, арахіс, фініки, що повністю доступно в цей сезон.

Саме час укріпити свою підшлункову залозу, також привести в норму шлунок. Обмежте споживання прохолодних страв, також таких, які мають клейку консистенцію. Якщо ви вмієте робити цілющі відвари, то конкретно на даний момент вони як не можна до речі.

Також ви зможете відчути в цей період якусь сухість, а тому намагайтеся вживати найсвіжіші овочі та фрукти, які мають зволожуючий ефект, іншими словами ті, які зуміють захистити ваш організм від обезводнення, а цей осоружний парадокс може наступити навіть без вашого свідомого ролі. Тому більше рідин.

Бійтеся жирної і кислої їжі, вона в будь-якому сезоні не дуже сприяє поліпшенню роботи шлунку. Не для кого не секрет те, що варто визначитися з тим, скільки жирних товарів ми їмо. Наприклад, якщо ви щодня після томного робочого дня налягайте на котлети із смаженою картоплею, закушуєте їх хлібом-маслом-майонезом, то через кілька років такої активного життя ви побачите підсумок на обличчя. А от 1-2 рази на тиждень смажена їжа з найсвіжішими салатами, звичайно позначиться, але не через кілька років, а через пару 10-в років, хоча майже все залежить від ваших фізіологічних особливостей.

Час між в зимову пору і у весняну пору означає перехід на інший стиль життя, тому тут необхідно бути незначно стриманим у розмаїтті. Прислухайтеся, чого ж для вас більше хочеться на даний момент, але обходьте стороною продуктові досліди. Якщо ви ніколи не пробували корейську або японську кухню, то це не найкращий час, коли варто починати.

Не налягайте на гострі, сухі страви, на даний момент вони повністю протипоказані. Якщо у вас є ознаки депресії, дратівливості, безсоння, також блідувата шкіра і відчувається млявість, то побільше нових фруктів або свіжих соків на сніданок, це постійно підбадьорює і заряджає енергією.

У природі настає баланс дня і ночі, тому слід збалансувати і енергії всередині організму, з китайської системи живлення - це Інь і Ян. Було б погано, якби ми не відзначили те, що про це більше читайте у статті Їжа Інь і Ян.

Протипоказання цього сезону - дуже прохолодна або дуже пекуча їжа. Вообщем хоч який перепад температури для шлунка не корисний, це погано впливає на засвоюваність потрібних речовин. Хоча які можуть бути корисні речовини при великих або низьких температурах?

Продовжуйте харчуватися рівномірно, зберігаючи балансування 2-ух енергій. Відмовтеся від рафінованих товарів, солодкого, солі та консервації. На даний момент як ніколи організму потрібен калій, а тому намагайтеся їсти більше овочів і фруктів з калієм.

У цей час подбайте про власні судинах, можна зайнятися очищенням печінки. Але не треба напихати себе ліками, краще застосовувати відвари з цілющих трав. Природно, відмовтеся від споживання спиртних напоїв.

У цей час пожвавлюється сердечко, якому постійно варто приділяти увагу. Зараз як раз незначно червонуватого вина, кілька келихів на тиждень будуть не зайвими. А вранці,якщо робите найсвіжіші салати, додайте зелень, а саме, цибуля.

Для серця також корисні нежирні, приготовані на пару продукти, без солі. Всяку їжу супроводжуйте зеленню або салатами з нових овочів. Корисну клітковину ніхто не відміняв.

Основне правило цього сезону - легкість страв. Само-собою зрозуміло, іншими словами, менше м'яса, замініть його краще морепродуктами, якщо не зможете обходитися без товарів тваринного походження. А ще краще є квасоля, гарбуз, кабачки в супроводі грибів, моркви, томатів.

Також краще не їсти в цей сезон гостру їжу, у тому числі і часник, гірчицю, гострий перець. Ваш раціон повинен бути щадним, щоб ви просто змогли перейти на літній час.

Що можна і необхідно: фрукти, овочі, зелень, бобові, за бажанням, горішки та сухофрукти, але їх час все-таки зима. Усе свіже і природне постійно додає ваш організм води і знижує внутрішню спеку. Природна їжа - гасло цього сезону, до того ж її не треба готувати.

Коли настає спека, пораючись про сердечко. Як би це було не дивно, але ніякої солі, особливо людям, у яких слабеньке сердечко. Кислі фрукти зовсім підходять для літа. Само-собою зрозуміло, а щоб вгамувати спрагу, кавун і диня якраз підступають.

Так як наступає самий пік спеки, то дуже не рекомендується їсти їжу, яка була приготовлена ??напередодні (вчора, позавчора), навіть якщо ви її тримали в холодильнику. Їжа від спеки псується не лише на столі, але в тому числі і в шлунку, враховуйте, що ви теж уявляєте собою невелику піч, тому якщо ви з'їли вчорашнє смажене м'ясо, то труднощі з травленням неминучі. Лише свіже і більше води.

Бездоганна харчування: кавуновий сік, тепла вода, зеленуватий чай. Можна вживати водянисті каші з додаванням фруктів. На сніданок неодмінно випивайте найсвіжіший сік власного приготування, це дозволить для вас загасити внутрішню спеку.

Ніякої гострої їжі в цей сезон. Можна їсти більше кислих фруктів і овочів. Каші з рису або гречки теж відмінно підходять. Запасайтеся яблуками рівномірно, вони зроблять ваш організм стійким до зимових хвороб.

До власного звичайного раціону додайте морську капусту, гриби, морепродукти. Це постійно допомагає зняти внутрішній жар.

У цей період налягайте на все, що особисто для вас допомагає зміцнити імунітет. Приміром, ви любите їсти салати з цибулею та редисом або пити апельсиновий сік - все це відмінно підступає в цьому сезоні.

Цей сезон схожий сезон 4, а тому дотримуйте правила цього сезону і пораючись про балансуванню внутрішніх енергій.

У цей період можна їсти більше меду, продуктів з молока, хоча не для всіх вони корисні. У головні страви додайте перець, часник, імбир.

Груші, яблука, морква, капуста - це 4 кити, на яких будується цей сезон. У свіжому вигляді вони бездоганні, але за здатністю намагайтеся їх додавати в різні блюда.

На даний момент в організмі настає надлишок Иньской енергії, а тому настав час для рівномірно гострих страв, захоплюючих спецій і калорійної їжі.

Настав час для екзотичних фруктів, які можна дістати конкретно на даний момент. Банани, апельсини, мандарини - не відмовляйте собі в цьому задоволенні. Також корисні гриби і бобові.

Можна їсти також, як і в 2 крайніх сезону, при всьому цьому додавши сухофруктів і горіхів.

Якщо ваше здоров'я вас не підводить, то можна їсти свої звичайні страви. В іншому випадку, приростити кількість конкретно натуральних продуктів харчування.

Ставтеся до власного здоров'я особливо пильно. Зимові заготовки на даний момент будуть дуже доречними, але необхідно врахувати, що їх корисність все одно не може зрівнятися з користю нових овочів і фруктів. Відмінна кандидатура - сухофрукти.

Повторюйте правила з 2х минулих сезонів, бо зима ще в самому розпалі. Цей період відобразить те, як ви харчувалися в літній іосінній час. Якщо ви коли досить фруктів і овочів, також соків і бобових, то в зимову пору у вас не буде проблем зі здоров'ям.

Ваш коментар

У Вашому браузері відключена підтримка JavaScript! Для коректної роботи Для вас потрібно включити підтримку JavaScript та оновити цю сторінку.

Меню веб-сайту Цікаво почитати Найсвіжіші записи Лічильники
Переглядів: 302 | Додав: chords | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
--------