Пітаніе.Продукти. - Правильне пітаніе.Калорійность товарів. - 25 Липня 2011 - Здорове харчування
Четвер, 08.12.2016, 03:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Здорове харчування

Головна » 2011 » Липень » 25 » Пітаніе.Продукти. - Правильне пітаніе.Калорійность товарів.
10:42
Пітаніе.Продукти. - Правильне пітаніе.Калорійность товарів.

Пітаніе.Продукти.

Морепродукти багаті на речовини, потрібні для відповідного функціонування організму. Вони є цінним джерелом легкозасвоюваного білка. Найбільше його в креветках і лангусти (бл. 17%), а це набагато менше, ніж знаходиться в рибі. Морепродукти містять надзвичайно мало жиру (найменше раків - 0,5%, а найбільше омари - 2%), але це цінний жир Омега-3. У морепродуктах знаходяться такі мінеральні речовини: залізо, цинк (найбільше в устрицях, саме тому вони відомі як потужний афродизіак) і мідь, також вітаміни РР і В12. Продукти моря є найкращим джерелом йоду і фосфору, також забезпечують організм кальцієм, селеном і фтором. Ракоподібні, крім крабів, містять багато холестерину, також певну кількість стерину, який обмежує його засвоювання.

Вироби з тіста, солодкі булки і цукерки містять кондитерський жир, який погано впливає на рівень холестерину в крові, також містять величезну кількість цукру, який швидко поглинається, порушуючи обмін вуглеводів в організмі. Найвища енергетична цінність нарощує ризик зайвої ваги. Якщо споживати солодощі в перерві між іншими продуктами, порушується обмін вуглеводів в організмі. Було б погано, якби ми не відзначили те, що зміна рівня цукру в крові між прийомами їжі збільшує розвиток діабету типу ІІ, також веде до скупчення зайвої ваги.

Чіпси виготовляються з очищеного і нарізаного на тоненькі часточки картоплі, які пізніше обсмажуються в рослинному жирі з додаванням солі або інших смакових приправ, що робить їх високоенергетичним продуктом. Звичайно ж, всі ми дуже добре знаємо те, що важливу роль відіграє якість жиру, який вживається для їх смаження, так як в процесі технологічного процесу він підлягає змінам, в результаті яких можуть утворюватися небезпечні для здоров'я ізомери жирних кислот трансу. У той же час руйнування підлягають вітаміни, які містяться в картоплі, такі як вітамін С, який є вразливим до найвищих температур.

Горішки є непоганим джерелом білка і жиру, які виступають у вигляді потрібних для здоров'я ненасичених жирних кислот. Як би це було не дивно, але насіння гарбуза містять білок, ненасичені жирні кислоти Омега-3, селен, магній і цинк, також вітамін С і вітаміни групи. Вони допомагають при лікуванні майже всіх захворювань сечогінної системи. Має сечогінну, протизапальну, також жовчогінну дію. Насіння соняшнику рекомендуються в основному беручи до уваги високий вміст вітаміну В, вітаміну Е, магнію та міді.

Овочі та фрукти - це єдиний натуральний джерело вітамінів, які запобігають склероз і ракові захворювання. Вітамін С, або аскорбінова кислота, повинен споживатися раз на день, так як він не накопичується в організмі. Беручи до уваги різну кількість вітамінів в різних фруктах, потрібно клопотати, щоб у раціоні були різні види фруктів. Цінність овочів і фруктів як джерела енергії - надзвичайно незначна, але, слід пам'ятати, що зайве споживання якихось фруктів, наприклад, бананів, може привести до підвищення ваги. Уявіть собі один факт про те, що фрукти нарощують також засвоєння різних поживних речовин, які надходять з товарів харчування, іншими словами повинні бути складовими кожного блюда.

Зважаючи поживної цінності, найбільш корисними є хлібобулочні вироби з цільного зерна - випечені з пшеничного або житнього борошна грубого помелу, яка містить багато вітамінів і мінеральних солей, також клітковину, яка є в зовнішньому покриві зерняток. Білосніжний хліб має незначну поживну цінність, також традиційно характеризується величезною кількістю кілокалорій. Хлібобулочні вироби з додаванням цілих насіння олійних рослин: соняшника, гарбуза, кунжуту, льону, сої, маку, кукурудзи, такожприправи тиміну, є доп джерелом вітамінів, мінеральних солей і ненасичених жирних кислот.

Яєчка - це також джерело вітамінів A, E, D, K, B2 і B12, пантотенової кислоти і мінеральних речовин: фосфору, калію, кальцію, заліза і магнію. Мають потрібний склад жирів. На 5 грамів жиру, який є в одному яєчку тільки 0,1 грамів складають «нехороші» насичені жирні кислоти, зате багато в ньому потрібних для організму ненасичених жирних кислот.

Н А В І Г А Ц І Я
Переглядів: 422 | Додав: chords | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
--------